انجمن مفاخر فرهنگی شهرستان تویسرکان

دکتر صادق آینه وند

pictures/1745049934_2_s6j5.jpg

دکتر صادق آینه وند

مورخ و نویسنده

 مفاخر تویسرکان (٣٠) دکتر صادق آینه وند
صادق آینه وند در سال ١٣٣٠ش در روستای بهارآب (قلعه امیرخان) در تویسرکان به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی را در زادگاه و دبیرستان را در اسدآباد و همدان سپری کرد.
در دوران دبیرستان با تشکل های مذهبی _ سیاسی دانش آموزی ارتباط پیدا کرد و با کانون جوانان ولی عصر همدان همکاری می کرد.
بعد از گرفتن دیپلم در رشته تاریخ دانشگاه تهران پذیرفته شد و در دوران دانشجویی هم فعالیت های انقلابی اش را ادامه داد و تشکلی اسلامی _دانشجویی به نام  «کتابخانه نون والقلم و ما یسطرون» بنیان نهاد. 
بعد از انقلاب اسلامی در رشته ی تاریخ، کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران آغاز کرد و هم زمان به فراگیری علوم حوزوی پرداخت. در سال ١٣۶١ به عضویت هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس درآمد و در گروه تاریخ، فعالیت های علمی خود را آغاز کرد. در سال١٣۶٢به عنوان رایزن فرهنگی عازم سوریه شد و در سال ۶٣ هم زمان با ماموریت فرهنگی در دانشگاه لبنانی  «قدیس یوسف» دانشجوی دکترای ادبیات عرب گردید. 
دکتر آینه وند مسئولیت های متعدد دانشگاهی داشت و چودی مدیریت کل ادارات دانشگاه، ریاست دانشکده و مدیر مسئولی چند مجله را در کارنامه ی خود دارد. 
در سال ١٣٧٣ به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شد، همچنین عنوان  چهره ی ماندگار استان همدان و کشور هم به ایشان اهداء گردید. 
دکتر آینه وند دارای کتاب ها و مقالات متعددی در مجلات داخل و خارج کشور است و در همایش های فراوانی با سمت های مختلف شرکت کرده است. 
٣۴ جلد کتاب ترجمه و تألیف 
١٠٠مقاله ی علمی 
راهنمایی بیش از ١٠٠ پایان نامه ارشد و دکتری، از مهمترین فعالیت های علمی _پژوهشی آن دانشی مرد تویسرکانی است. 
ایشان به زبان عربی و انگلیسی مسلط بودند و در سال ١٣٩٢ به عنوان رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب شدند. 
سرانجام این چهره ی ماندگار تاریخ ایران و اسلام در سن ۶٣ سالگی به دلیل ابتلاء به بیماری جان به جان آفرین تسلیم کرد و در قطعه ی نام آموران بهشت زهرای تهران آرام گرفت.