انجمن مفاخر فرهنگی شهرستان تویسرکان

مطالب

(نکته ها و گفته ها) «گنج زر»

(نکته ها و گفته ها) «گنج زر»

به نام حق وباسلام
(نکته ها و گفته ها)
«گنج زر»
شامگاه ٢١ اسفندماه ١۴٠٣ دوستی رحلت حجت الاسلام. والمسلمین آقای حاج سید الیاس شیخ الاسلامی را در گروه ایتا اعلام کرد.
یک باره به یاد رثای مولوی در فوت سنایی افتادم، حضرت جلال الدین از رهروان راه سنایی و عطار است  هم چنانکه بسیاری از دانشی مردان تویسرکان مستقیم و غیر مستقیم از شاگردان و رهروان این سید عالم بزرگوار بوده اند.
مولوی می فرماید :
گفت کسی خواجه سنایی بمرد
مرگ چنین خواجه نه کاریست خرد
کاه نبود او که به بادی پرید
آب نبود او که به سرما فسرد..
گنج زری بود در این خاکدان
کو دو جهان را به جوی می شمرد
جان دوم را که ندانند خلق
مغلطه گوییم به جانان سپرد...
به قول عام تویسرکان  «سید الیاس » محرم راز،مردم دوست و مردم دار  روضه خوان مردمی، حلال گره های شرعی، واعظ احکام و راوی روایات و سنن اهل بیت عصمت و طهارت بود.
و به قول خواص، از شاگردان برجسته ی علمای معظم قم، استاد بی بدیل صرف و نحو در حوزه و دانشگاه، محقق ترازمند فقه و اصول، دانشی مرد ادبیات عرب و از آگاهان فلسفه، حکمت   و نهج البلاغه بود.
جناب حجت الاسلام شبخ الاسلامی سال های متمادی خواب و خور بر خود حرام کرده بود تا سر اذان های سه گانه، نمازهای مساجد مختلف را در تویسرکان اقامه نمایدو مؤمنان را با احکام اسلام، آشنا نموده و از چشمه ی معارف الهی، روایات نبوی و احادیث علوی و فرهنگ جعفری، سیراب نماید.
سید از دودمان عالم دین بود، شیخ الاسلامی ها قرن هاست که پرچمدار تشیع در تویسرکان و اصفهان هستند.
دودمانی از این خاندان سده های پیش به اصفهان مهاجرت و در آن شهر مجتهدان مسلم و پیشوای خلق شده اند که به احترام آنان تکیه ی  «تویسرکانی ها» در تخت فولاد اصفهان برپا شده و تنی چند از بزرگان شیخ الاسلامی در آن جا مدفونند.
و در تویسرکان مقبره ی اجدادشان در چهارطاقی ابتدای روستای قلعه شیخ هنوز برپاست و شاید نام روستا هم مدیون این بزرگان باشد، قلعه ی  «شیخ».
سخن آخر آن که این مردخدا، پاکباز، وارسته، از قید نام و ننگ رسته و نفس شکسته بود.
در این اواخر خدمتش رسیدم تا اجازه دهند به رسم ادب و احترام و سپاسداری از خدمات و زحمات ایشان  یادواره ای برگزار نماییم، اما با تأسف رضا ندادند و چندبار از  «علی آقا» فرزند گرامی خواستار این تمنا شدم اما همواره جواب منفی بود.
انشاءالله توشه ی راه ایشان افزون بر تلاش در راه معارف الهی، سخت کوشی های تبلیغات جبهه و جنگ و صبوری های ایشان در شهادت جگر گوشه باشد. 
عاش سعیدا و مات سعیدا

8