انجمن مفاخر فرهنگی شهرستان تویسرکان

آیت اللّه محمد مدرس سبزواری

pictures/1745045014_13_8w77.jpg

آیت اللّه محمد مدرس سبزواری

روحانی مجتهد

مفاخر تویسرکان (٧)آیت اللّه محمد مدرس سبزواری
مرحوم سید اسماعیل سبزواری پدر مرحوم سید محمد و سید عبدالنبی (صحاف) از اکابر و صاحب نامان تویسرکان بودند و لقب  «معلم» داشتند.
ایشان از معلمان قران و صاحب کرامات، فضائل و معنویات بودند که در سال ١٢٩٧شمسی رحلت کردند.
شخصی از اهالی سبزوار هنگام رفتن به عتبات از مسیر تویسرکان آوازه ی فضل و کرامت سید را می شنود و تصمیم می گیرد دو فرزند خود (محمد و علی) را برای تعلیم و تربیت به ایشان بسپارد.
علی دروس حوزوی می خواند و داماد سید می شود، ایشان والد مرحوم شیخ عبدالحسین سبزواری بوده اند.
محمد که به مقام آیت الهی می رسد و به آیت الله محمد مدرس سبزواری معروف می شوند با خانواده ی اعتماد وصلت می کند و والد مرحوم شیخ عبدالصالح سبزواری بوده اند.
آیت الله مدرس سبزواری در ابتدا با همراهی محمد علی خان بیروتی سرپرستی مدرسه ی جدیدی که توسط جعفرقلی میرزا (پدر مرحوم حاج مسعود جهانگیری، صاحبان دره ی دارستان) با صد دانش آموز تاسیس شده است را می پذیرد و بعد از سرپرست اولین مدرسه ی دولتی چهار کلاسه می شود که در سال ١٢٩٩ش توسط دولت تاسیس می شود.
مرحوم مدرس سبزواری در کنار سرپرستی مدارس جدید از تدریس دروس  علوم دینی و زبان عربی غافل نیست و به فعالیت های اجتماعی و گشودن مشکلات مردم مشغول است.
با ورود آیت الله خالصی زاده و در کنار ایشان به اقامه ی جمعه و جماعت می پردازند و در سال ١٣٢١ش خود مستقلاً از طرف آیت الله العظمی بروجردی به مدت ۶سال امام جمعه ی تویسرکان بوده اند.
سال ها در محله ی زرهان اقامت داشته و در  مسجد زرهان امام جماعت بوده اند . در بین مردم مرجع رفع اختلافات و راهنمای امور شرعی بوده و محبوبیت فراوانی داشته اند به نحوی که بعد از رحلت ایشان در سال ١٣٢٧ش حتی کلیمیان شهر هم برایشان مجلس فاتحه می گیرند و در تشییع ایشان شرکت می کنند.
قبر ایشان در ضلع شرقی مقبره امامزاده اسماعیل محله ی زرهان است 


 

منابع 
١_پیامبران در ایران، ولی الله فوزی
٢_شوریدگان ج٢، صحبت الله مرادی
٣_خادمان قرآن، محمود صلواتی
۴_کاروان نور، دفتر امام جمعه تویسرکان
۵_افاضات شفاهی  آقای حاج علی آقا احسانی و حاج محمد باقر حائری
 ۶ _افاضات شفاهی حجت الاسلام آقای سید احسان سبزواری